BANYAK KAUM NABI-NABI YANG DIBINASAKAN, BUKAN KAUM NABI LUT SAJA

Dalam al-Qur’an tu, bukan kaum Nabi Lut saja yang dibinasakan. Ada banyak lagi kaum-kaum di zaman Nabi-Nabi yang telah pun dibinasakan – yang tak ada kena mengena dengan LGBT pun.

Antaranya ialah kaum Nabi Nuh yang kena banjir besar2an tu, dan satu lagi contoh kaum yang dibinasakan ialah kaum di zaman Nabi Syuaib – iaitu kaum Madyan.

Kaum Madyan tu dibinasakan sebab mereka sering menipu dan tak jujur semasa berniaga dengan kurangkan timbangan dsb.

Jadi kalau peniaga2, org2 business, para kapitalis atau para pemimpin / ahli politik di sesuatu negara tu banyaknya cuma nak kaut keuntungan dan tak peduli tentang kepentingan para konsumer dan rakyat yang menggunakan produk dan servis yang diberikan – maka binasalah juga, kan…

Dalam al-Qur’an juga sebut ada banyak kaum yang dibinasakan juga adalah yang banyak berbuat zalim dan buat kerosakan di mukabumi.

Kerosakan di muka bumi tu pun termasuklah yang tamak haloba gondolkan hutan dan punahkan alam sekitar lah juga rasanya.

Dan zalim tu termasuklah kalau banyak orang-orang besarnya atau yang powerful menindas orang-orang yang miskin, lemah dan terpinggir atau marginalised.

Jadi kalau ada bencana, janganlah asyik nak salahkan LGBT . Banyak ‘bencana alam’ adalah akibat dari kerakusan dan kezaliman manusia yang di matanya hanya gilakan duit juta-juta dan bilion-bilion – tanpa pedulikan akibatnya pada kemanusiaan.

Pada yang sibuk le setiap kali nak salahkan LGBT sebagai punca atau sebab, padahal seringkali juga bencana itu hanyalah kerana faktor lumrah alam semata-mata seperti tsunami dsb – pada mereka ini, mereka harus tanya pada diri sendiri – mereka sendiri kurang iman dan tak percaya pada takdir dan suratan Tuhan kah?

Kalau dah tak menolong bila orang kena bencana, tak payah lah nak bazir air liur sembang kencang cari salah orang. Pegi lah bantu. Kalau tak dapat bantu, doakan lah semoga orang-orang yang ditimpa bencana itu diselamatkan dan diberi perlindungan oleh Allah swt .

Itu barulah seorang Islam yang baik dan beriman namanya…..